Eerdere initiatieven

Eerdere initiatievenCultuur & Maatschappij

Nederlandse Blazers Ensemble

De Lotgenoten | Nederlandse Blazers Ensemble

Het Nederlands Blazers Ensemble staat voor een unieke mix van originaliteit, energie, lef en plezier, uitgedragen door een groep musici die op wereldniveau speelt. Rondom het ensemble is sinds 2005 een kring van toegewijde muziekliefhebbers actief: de Lotgenoten. Het is een hechte vriendenclub van donateurs en musici, waarbij donateurs getrakteerd worden op exclusieve concerten. De Lotgenoten bezoeken binnen- en buitenlandse concerten, denken enthousiast mee met het ensemble en zorgen voor financiële steun aan producties, het educatie- en talentontwikkelingsprogramma en tournees.

Zie ook www.nbe.nl

Vergezicht op Amsterdam | Amsterdam Museum

Het Amsterdam Museum heeft Vergezicht op Amsterdam opgericht voor particulieren die een sterke band hebben met de stad Amsterdam en haar geschiedenis. Het museum wil geïnteresseerden inspireren en intellectueel uitdagen: vrijdenken over het verleden, het heden en de toekomst van Amsterdam. Op besloten ontvangsten, zowel in het Amsterdam Museum als op andere markante locaties, krijgen leden previews van tentoonstellingen en ontdekken verhalen achter bijzondere collectiestukken. Deze community is na de verzelfstandiging verder gegaan onder de naam Amsterdam City Circle.

Zie ook www.amsterdammuseum.nl

The Associates | World Press Photo

World Press Photo is een sterk voorvechter van de kracht en waarde van onafhankelijke fotojournalistiek en slaat een brug tussen professionele fotografen en het publiek. De Associates onderschrijven het belang van persvrijheid en ondersteunen World Press Photo. Tijdens het speciale Associates diner bij de tentoonstelling in De Nieuwe Kerk geeft een gerenommeerd fotograaf een rondleiding langs zijn of haar werk. Verder ontmoeten de Associates de internationale juryleden en de winnaars van de World Press Photo of the Year.

Zie ook www.worldpressphoto.org

Eerdere initiatievenSport

Club Collodi | Pinoké

Businessclub Club Collodi werd in 2005 opgericht door betrokken Pinoké-leden. Club Collodi zamelde geld in voor onder meer een moderne jeugdopleiding en een nieuw clubhuis. De businessclub organiseert enkele keren per jaar exclusieve bijeenkomsten. Kleine(re) en grote ondernemers ontmoeten elkaar bij Club Collodi om bij te praten, kennis uit te wisselen en gemakkelijk nieuwe contacten op te doen. Het kenmerkende familiare karakter van Pinoké, waar vriendschappen voor het leven worden gesloten, staat garant voor ontspannen en plezierig netwerken.

Zie ook www.pinoke.nl

Eerdere initiatievenGezondheidszorg

Genootschap VUmc Alzheimercentrum | VUmc Alzheimercentrum

VUmc Alzheimercentrum wil dementie bespreekbaar en behandelbaar maken, om uiteindelijk de ziekte te kunnen genezen. Het Genootschap VUmc Alzheimercentrum is nauw betrokken bij de zoektocht naar een doorbraak in de behandeling en steunt daarom gericht wetenschappelijk onderzoek van VUmc Alzheimercentrum. De leden van het Genootschap volgen de wetenschappelijke ontwikkelingen op de voet. Drie keer per jaar informeert het volledige team van onderzoekers en professoren hen over de voortgang en resultaten van hun onderzoek. Tevens vindt er een jaarlijks Genootschapsdiner plaats.

Zie ook www.alzheimercentrum.nl