Backstages | Music Stages

Backstages is een initiatief van Stichting Music Stages en Stichting New Angle en vormt een community van betrokken klassieke muziekliefhebbers rondom het brede en innovatieve podium, de ‘stage’, van Music Stages. Dit podium is volop in ontwikkeling, net als de jonge, talentvolle musici die de stichting begeleidt en een podium biedt. 

Music Stages blaast de muziektraditie nieuw leven in door klassieke muziek toegankelijk en concerten tot totaalbelevingen te maken. Hun grensverleggende programmering zorgt voor verwondering, verbazing en verleiding. Zo ontdekt een jong publiek uitvoeringen op topniveau, op vaak minder voor de hand liggende locaties: in de serie Bijlmer Klassiek treden musici van het Koninklijk Concertgebouworkest op met artiesten uit Amsterdam-Zuidoost.

Interactie en verbinding

Music Stages trekt zich niets aan van geijkte labels en conventies en zoekt juist de samenwerking op tussen klassieke muziek en andere kunstdisciplines. Daarom werkt de stichting al ruim tien jaar met topmusici én toptalenten met uiteenlopende achtergronden. Die nadruk op interactie en verbinding ligt ten grondslag aan het intensieve programma voor talentontwikkeling van Music Stages. 

Leden van Backstages gaan met de stichting een opwindend artistiek avontuur aan, om samen ongebaande paden in te slaan en te investeren in jong talent. Zij verbinden zich voor meerdere jaren aan de community, met een jaarlijkse bijdrage van € 1.750,-