The John Adams Family | The John Adams Institute

The John Adams Family is niet alleen in naam een familie: het is een trouwe kring waarbinnen leden van verschillende nationaliteiten hun belangstelling delen voor het bij uitstek Amerikaanse culturele gedachtengoed. The John Adams Family biedt leden het bijzondere voorrecht om persoonlijk kennis te maken met grote Amerikaanse denkers. Aangezien The John Adams Institute geen subsidie ontvangt, zorgt de Family voor een structurele financiële bijdrage. Dankzij de Family kunnen meer Amerikaanse sprekers naar Nederland worden gehaald. Verder ondersteunen zij het interactieve voortgezet onderwijsprogramma ‘The Quincy Club’ rondom Amerikaanse cultuur, geschiedenis en literatuur.

Grote denkers

Leden ontmoeten vooraanstaande culturele intellectuelen uit de Verenigde Staten en hebben ook binnen hun eigen kring inspirerende netwerkmogelijkheden. Voor de Family wordt jaarlijks een diner georganiseerd met een prominente spreker. Ook worden leden twee of drie keer per jaar uitgenodigd voor een intieme borrel of receptie, vaak bij een van de leden thuis. In een huiselijke sfeer kunnen leden op hun gemak contact leggen met sprekers. Uiteraard krijgen leden voorrang bij de kaartverkoop voor events van The John Adams Institute – ook als deze al zijn uitverkocht.

The John Adams Family is een groeiende kring van momenteel 35 leden, die openstaat voor nieuwe leden. Leden geven een jaarlijkse bijdrage voor de duur van vijf jaar.

Meer informatie over The John Adams Family vindt u hier